Strava
Pracujeme na článku, v ktorom Vám ukážeme, ako sa stravujú naši ušiačikovia
Ovocie, ktoré môžeme ušiačikom podávať:
- jablko ( bez jadierok, kupované z obchodu najlepšie ošúpať )
- hruška ( v malom množstve, bez jadierok a šupky )
- jahody ( pozor na kupované, veľký obsah pesticídov )
- ríbezle ( môžu aj s celou vetvičkou a lístím )
- egreš, ostružiny, jarabina, maliny, brusnice
- čučoriedky ( v malom množstve )
- josta ( môžu aj vetvičky s lístím )
- šípky ( vitamín C )
- kiwi ( vitamín C, malé množstvo )
- hrozno ( malé množstvo, bez kôstok a šupky )
- nektarinky, marhule, broskyne ( bez kôstky, nepodávať ak je kôstka prasknutá)
- čerešne ( bez kôstky )
- mandarínky, pomarač, grapefruit ( len malý kúsok dužiny )
- slivky ( bez kôstky, nepodávať prezralé plody )
Nevhodné ovocie:
- banán ( veľa cukru, iba veľmi malé množstvo )
- avokádo ( toxické )
- datle ( veľmi vysoký obsah cukru )
- kokos ( veľké percento tuku )
- fík ( veľmi veľký obsah cukru )
Zelenina, ktorú môžeme ušiačikom podávať:
- uhorka ( vhodná k doplnení tekutín )
- paradajky ( malé množstvo, nikdy nedávať zelené časti- jedovatý tomatin)
- cuketa ( malé množstvo)
- paprika ( malé množstvo, nikdy nedávame zelené časti)
- mrkva ( malé množstvo, obsahuje veľa cukru )
- červená repa ( malé množstvo, obsahuje veľa cukru )
- melón ( malé množstvo, obsahuje veľa cukru a vody )
- rímsky a hlávkový šalát
- brokolica, karfiol ( vhodný kvet aj listy, nedávame hlúb )
- kapusta, pekinská, čínska ( malé množstvo-môže nadúvať )
- špenát, rukola ( podávať občas, vysoký obsah vápnika )
Nevhodná zelenina:
- ľadový šalát ( 95,6% tvorí voda- môže spôsobovať hnačku )
- zemiaky ( obsahujú veľa škrobu )
- cibuľa, cesnak ( imunosupresívny efekt- môžu spôsobiť anafylaktickú reakciu )
- pór
- kukurica ( nadmerný obsah škrobu )
- rebarbora
- strukoviny
- huby, žampióny
- bambusové výhonky
-